Ontzuren van wijn

Op vrijdag 3 februari werd door Huub Crapels een interessante presentatie verzorgd over het ontzuren van wijn of most.
Rond 20.00 uur waren ongeveer 16 ledenaanwezig.Na een kopje koffie en een “Nonnevot” gesponsord door de secretaris, wildenwe met een powerpoint presentatie aanvangen. Echter dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan, de gebruikte laptop moest nog even, een dik half uur, een 240 updates verwerken.Teneinde de wachttijd nuttig in te vullen, begonnen we aan een appelwijn uit 2015. Voor de liefhebber van zoete wijn een streling voor de tong, voor de ander mocht de wijn een stuk droger zijn. Bij het ontzuren kwam ook de PH waarde van wijn ter sprake. Deze appelwijn speciaal had een PH van 3.5, hetgeen voor de wijnmaker een teken moet zijn waarom deze toch nog jonge appelwijn al verouderings symptomen had. De wijn was niet stabiel.

De lezing, waarvan een word-versie op de site staat, werd door de aanwezigen als zeer informatief beoordeeld.

Daarna werden nog enkele gildewijnen cq biertjes geproefd, die in goede harmonie werden opgedronken.

Na een dankwoord aan Hub voor zijn lezing werd de zaal weer opgeruimd en ging ieder met een voldaan gevoel huiswaarts.

Zuren in de wijn

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.