Likeur maken

Vrijdag 5 okt. j.l. was de maandelijkse bijeenkomst van de wijnmakers. Deze avond stond in het teken van likeuren. De avond werd verzorgd door Ben. Uitgangspunt was dat van wijn gedestilleerd wordt gemaakt en dat dit distillaat dan dient als basis voor het maken van likeuren. Met behulp van een powerpoint presentatie werd een korte weergave gegeven over het onstaan van het destilleren. Vervolgens kon worden geproefd van de likeuren en met behulp van de powerpoint werden recepten uitgelegd. Al met al een leerzame avond en een eyeopener om het zelf maken van likeur (weer) op te starten.
De volgende producten werden als basis gebruikt: Walnoot, zweedse kruiden, zwarte, rode en witte bessen, mirabellen, kastanje en koffiebonen. Voor de powerpoint presentatie zie het ledengedeelte onder de menuknop ‘likeuren maken’

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.