Verslag bijeenkomst ELC sectie wijnmakers vrijdag 3 mei jl

De avond stond in het teken van blenden van wijn.
Maar eerst moesten nog wat bestuurlijke zaken aan de orde worden gesteld. De leden wijnmakers worden verzocht aan de hand van een concept de agenda voor het seizoen 2019/ 2020 vast te stellen. Het concept zal door de secretaris worden toegezonden per mail. De agenda zal bij de volgende bijeenkomst in juni worden vastgesteld.

Gebruikt werden de wijnen van de eigen rassen: Johanniter, Bianca en Riessel. De Riesel was niet zo goed gelukt en daarom eens laten zien en proeven dat een wijn met een foutje niet te gebruiken is met andere wijnen. Mengen met zowel Bianca als Joanniter in verschillende hoeveelheden lieten proeven dat het foutje wel minder te proeven was maar toch aanwezig bleef. Les: meng nooit een slechte wijn met goede wijn.
Vervolgens werden Johanniter en Bianca op dezelfde wijze behandeld en toen bleek dat blenden wel degelijk werkt en de smaak van de wijnen aanzienlijk verbeterde. Hetzelfde principe werd ook toegepast op een Solaris wijn van verleden jaar van een van de leden en ook hier werd een aanzienlijke smaakverbetering bereikt. Al met al een zinvolle avond

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.