Info over cursus bierbrouwen 2021-2022

Aanmelden voor de cursus Bierbrouwen, klik dan hier

De cursus 2021-2022 is volgeboekt, aanmelden kan wel voor 2022-2023 (wachtlijst)

Wordt bierbrouwen ook uw hobby?

Binnenkort start het amateur Wijnmakers-en bierbrouwersgilde ” Entre Les Collines` een cursus bier brouwen.
Heeft U interesse geef U op voor deze cursus met daarin een theoretische en praktische kennismaking met het zelf brouwen van bier.
Door zelf bier te brouwen kunt U dát speciale bier brouwen voor dát speciale feest.
Het theoriegedeelte van de cursus wordt gehouden op drie woensdagavonden in okt.-nov.

Voorlopige datums voor 2020-2021

  • – vrijdag 10 november 2021
    • Cursusavond: kennismaking, introductie
  • –  woensdag 17 november 2021
    •  Basiscursus 2 theorie
  • –  woensdag 24 november 2021
    • Basiscursus 3 theorie
  • –  zaterdag 27 november 2021
    •  Brouwdag Cursisten Cursusbier
  • – vrijdag 06 december 2021
    • Overhevelen cursusbier
  • – woensdag 27 december 2021
    • Bottelen cursusbier
  • – woensdag 19 januari 2022
    • Basiscursus 4: proeven cursusbier en een
      recept maken voor de Meesterproef (Brouwvisie)
  • – zaterdag 19 februari  2022
    • Brouwdag cursisten: Meesterproef
  • – zaterdag 26 februari 2022
    • Overhevelen Meesterproef
  • – maandag 21 maart 2022
    • Bottelen Meesterproef
  • – vrijdag 20 mei 2022
    • thema-avond de keuring van het Meesterbier en uitreiking van de certificaten.

Deze vindt plaats in het parochiehuis, naast de basiliek, te Meerssen. Aanvang 20.00u.
Het praktijkgedeelte zal op een zaterdag plaatsvinden in Margraten / Ter maar.

Adres: Gen Hof 12 6269 ND Margraten

De kosten bedragen 85 Euro inclusief één jaar lidmaatschap van het gilde.
Waardoor U uitrusting en ingrediënten van de club kunt gebruiken om zodoende vast te stellen “dat is wat ik zocht”.

In dit bedrag zitten uiteraard de cursus, proeven diverse bieren, één krat zelfgemaakt bier, lunch, koffie en vlaai op de praktijkdag.

Aanmelden voor de cursus Bierbrouwen, klik dan hier

Comments are closed.