Likeurmaken

Wie kent ze niet, die zoete alcoholhoudende drankjes, likeuren genoemd.
Velen hebben wel eens gedacht dat het leuk en lekker zou zijn als we die zelf konden maken.sinasappel
De vraag is dan: waar bestaan likeuren uit. Wel, ze bestaan uit alcohol, suiker en de smaakstoffen uit vruchten, noten, koffiebonen, cacao of kruiden. Al deze ingrediënten kunnen we in veel winkels kopen en daarna op bij clubleden, internet of bij vrienden een recept halen en we kunnen aan de slag.likeur
Likeur heeft een hoger alcoholgehalte dan wijn, minstens 18% en oplopend tot zo’n 40% voor de meest gangbare. In de handel is alcohol van 95% te koop maar daar moet wel veel accijns over betaald worden. We kunnen ook een neutrale basisdrank gebruiken zoals Wodka (40%)en vele andere soortgelijke dranken.  Als je die in Duitsland of Luxemburg haalt ben je stukken voordeliger uit. Het voordeel van likeuren maken boven wijn is dat likeuren veel sneller klaar zijn voor consumptie dan wijn. Veel likeuren kunnen na bereiding al direct gedronken worden. Sommige recepten vragen een aantal weken voordat ze gereed zijn voor consumptie.
Is het niet leuk om bijvoorbeeld bij verjaardagen een leuk flesje likeur aan te kunnen bieden voorzien van een zelf ontworpen etiketje.
Binnen ons Gilde zijn er nogal wat leden die naast het maken van wijn of brouwen van bier likeuren maken

.images (1)

Comments are closed.