Wijnbouw

Er zijn diverse gildeleden die druiven telen en hier wijn van maken en hun kennis willen delen.

ELC heeft de beschikking gekregen over  een kleine wijngaard, waarin momenteel 70 wijnstokken staan en ruimte is voor nog 50 wijnstokken. Het geheel moet onderhanden genomen worden omdat er twee jaar geen werkzaamheden zijn uitgevoerd. (zie bijgaande foto’s). De bedoeling is om deze wijngaard te gaan opknappen zodat het gilde beschikt over een wijngaard waarin onder leiding van ervaren druiventelers actief kennis gemaakt kan worden met zaken als winter- en zomersnoei, gewasbescherming, etc.

foto 4  foto 3

Een van de activiteiten welke van belang zijn is de wintersnoei van de stokken, die geleid zijn via het zogenaamde dubbel Guyot systeem. Om hiervan een indruk te krijgen is een demo video ingevoegd.

Er zijn steeds meer goede sites met gedetailleerde info over alle aspecten van de druiventeelt als het vinificatieproces.

Hieronder enkele  links:

logo

De Brabantse Wijnbouwers Doel van dit gilde is het samenbrengen van de Brabantse wijnbouwers, zowel hobbyisten als commerciëlen. Veel goede info over teelt van druiven en het maken van goede wijn.

unnamed

Wijnbouw Nederland Op deze site kun je je aanmelden voor het gratis E-magazine ‘Wijngaard & Wijnkelder’; daarnaast kun je er ook de reeds eerder verschenen magazines downloaden.

Comments are closed.