Wijnvaria

Wijngaardenwandeling Maastricht zuid en west

De beschrijving van de wandeling langs 12 wijngaarden staat op de site van Domaine Petits Belvès. Parkeren is mogelijk nabij Chalet Bergrust tegenover Fort St.Pieter aan de Luikerweg,op het Kerkplein van Wolder of bij Casino Slavante vlakbij de ENCI.

Demo wintersnoei dubbel Guyot systeem: Hier een korte uitleg hoe u druiven kunt snoeien volgens de dubbel Guyot snoeimethode. De snoei kan plaatsvinden vanaf november totdat ze weer uitlopen. Het bloeden van de druivenplant is geen probleem,

Wijn app Vivino (zowel voor Iphone of Ipad als voor Android)
Wat doet en kan deze wijn app?

Met Vivino kun je een foto van het etiket van een fles wijn nemen, de wijn app scant dan dit etiket en komt met informatie over de fles. De informatie die deze wijn app geeft bevat informatie over waar de wijn vandaan komt, hoe deze in verschillende categorieën gerankt is (rank in Italy, rank within wine region, rank within winery, global rank), maar ook van welke druif de wijn is gemaakt, welke regio de wijn vandaan komt én bij welke gerechten de wijn goed past. Ook worden er serveertips gegeven. Zo geeft de app bijvoorbeeld aan dat rode wijn het beste op 15 graden gedronken kan worden en geven ze als tip ook mee dat je de fles 15 minuten voor serveren even geopend in de koelkast moet zetten als de wijn deze temperatuur niet heeft.

Met deze wijn app kun je de wijn, waarvan je een foto hebt genomen en hebt laten scannen, ook een beoordeling geven en deze wordt dan opgeslagen. Ook kun je een recensie schrijven en deze delen met je vrienden op Facebook. Leuk is, vind ik, dat je aan de wijn een persoonlijke notitie kan toevoegen. Zoals bijvoorbeeld van wie je de wijn gekregen hebt of waar of met wie je deze wijn gedronken hebt.

Ook kun je zien wat anderen van de wijn vinden, mits de wijn natuurlijk al een keer beoordeeld is.

schermen-nieuwe-versie-wijn-app-vivino-1024x450

 

Geïnteresseerd in andere apps?  klik hier voor een beschrijving van diverse apps.

Comments are closed.